Как да изберем папагал?Съвети… Leave a comment

Съдържание:

  • Здраве папагал
  • Какви трябва да бъдат подготвени за един папагал?
  • Как да изберем един млад папагал?
  • Как да изберем говоря папагал?
  • Как да изберем мъжки?
  • Как да изберете чифт папагал?

Ако решите да си купите пернат любимец, преди да е необходимо да се провери указанията за това как да изберете здравословна папагал и как да се грижат за тях. Ако нямате опит с домашни птици, най-добре е да няма големи папагали. Съветваме ви да обърнете внимание на по-малките – папагалчетата. Те са малки, не се нуждаят от специални грижи за много непретенциозни и лесно да свикне с новото място. С една дума – идеална за начинаещи. И така, какво да изберем един папагал?

Вълнистите папагалчета имат слънчево изложение, светъл цвят, те са доста общителен и да копирате човешката реч и гласове на различни животни и птици. Можете да изберете един папагал, който вече знае как да говори с или да е в състояние да го направите сами научи доста лесно. Опитът показва, че най-добре се поддават на преподаване папагали със зелени оцветители химикалки.

Те могат да се помни няколко стотин думи, малки поеми и дори сложни фрази. Родом папагали на Австралия и могат да живеят в плен до 15 години. Така че, преди да изберете един пернат домашен любимец, е отново да се мисли отново и се претегля дали сте готови за такива промени в живота им.

Ако намеренията ви са сериозни и сте готови да дадат своята любов на вашия домашен любимец, да се грижи добре за него, избор вълниста папагала ще бъде най-доброто решение. Препоръчваме преди да закупят за закупуване на книги за грижите за тези птици, и опознаването на информация в интернет, да общуват с домакините, които имат опит в грижата на Budgie.

Даване на съвети за това как да изберете здрави папагал, ние преди всичко привлека вниманието ви към факта, че покупката на птиците трябва да бъде в големи магазини за домашни любимци, или професионални развъдчици, с добри условия за съдържанието: прясна храна, чисти големи клетки и обучен персонал. Чрез закупуване на една птица с него, може да не забележите наличието на скрита болест с нея.

Здраве папагал

С избора на вълнообразен папагал трябва да се подхожда отговорно и погледнем по-отблизо, преди да закупят поведението му. Здравословен папагал изглежда забавно, пресни и оживени скокове на клетката. Ако той седи, прегърбен и неподвижни, че е възможно, че папагалът е болен и не трябва да купуват. Не забравяйте да проверите очите и ноздрите му. Насълзени очи или слуз в ноздрите съсирена показва, че птицата е болна. За да се реши какво вземем един папагал, да слушате дишането на птица. Хрипове по време на вдишване и издишване се покаже, че има проблеми с дишането.

Внимание трябва да се обърне върху размера на домашни птици, както Сладко дебеличка папагали са по-малко податливи на заболявания. Ако гръдната кост при домашни птици издатини малък ъгъл, е изчерпана, който може да бъде следствие на някои заболявания.

Въпросът за това как да изберете здравословна папагал включва познаване на различни заболявания по птиците. Например, папагалчетата общо заболяване “Френски сменяне на перата”. В този случай, птиците падат от перата на опашката и крилата, така че трябва да се провери за двете дълги опашки и перата по крилете, защото, ако паднат, вие на практика не се регенерира. В здраво Budgie следва да бъде напълно гъста перушина.

Разделите на папагала трябва да са свободни от вродени дефекти и пръстите са налице нокти. Един от най-чувствителните въпроси е да се провери ануса на птица, но също така трябва да се направи. Ако е червен или намазани с изпражнения, може да се посочи възпаление на червата.

Какви трябва да бъдат подготвени за един папагал?

Ако сте научили съвети за това как да изберете най-вълниста папагал, сега ние гледаме на факта, че същите трябва да бъдат подготвени за вашия пернат приятел да му живот е удобно на ново място. Вземи просторна клетка с подходящи аксесоари. Тя трябва да е с дължина най-малко 60 см и ширина 40 см. Best клетка е с правоъгълна форма, защото ако птицата е уплашена от нещо, то това е изкован в един ъгъл и там се успокоява.

Задължително присъствие на пиячи, вани за къпане и хранилки. Ако имате намерение в бъдеще да си купя един папагал двойка, клетката е по-добре да се купуват по-големи размери. След като изберете един папагал и да се грижи за играчките за него. Това може да е пръстен, огледало или трапец. Най-добре е да ги окачите на низ на върха на клетката. При транспортиране на дома птица от магазина, използвайте специални клетки, така че да не се вреди на папагала.

Как да изберем един млад папагал?

Това е най-добре да си купя един папагал на възраст не повече от 5-6 седмици, така че младите птици бързо свикнали с нов дом и собственици. Ако имате някакви съмнения за това как да изберете един млад папагал, можете да използвате нашите съвети, моля, имайте предвид следните особености:

  • млади мъже представи ясен вълнообразни ивици по челото и предната част на гърба, които избледняват след първото сменяне на перата (след приблизително 3-4 месеца);
  • младите папагали очите напълно черна, и при възрастни птици, разположени около зеницата бял пръстен;
  • Младите птици имат по-кратък опашка, която се разраства много бързо и достига със стандартни размери в 2 месеца след папагала излюпени от едно яйце;
  • възрастови папагали човката все по-леки и пера стават все по-наситен цвят.

Ето няколко прости насоки за това как да изберете един млад папагал да го много години напред, за да им предаване. Ако искате да си купите възрастна птица, се уверете, че папагалът не е навик да си откъснеш, че да го отвикне от това няма да е възможно.

Как да изберем говоря папагал?

Ако искате да имате говоря папагал, това, което неговото образование трябва да започне в ранна възраст. Как да изберем говоря папагал? Смята се, че най-добрият майстор на човешката реч може мъжете, както и най-приказливи от тях са птиците с зелен цвят. В най-лошия способни птиците с бял цвят. Най-добре е да се поддават на обучение сами най-слабите пилета в пилото, и ако успеете да се измъкнем от папагала, тя със сигурност ще бъде за него лидер. Тя признава вашия орган и ще се опита да угоди на всичко, включително и в имитация на речта си.

Знаейки това, което папагалът да изберете за едно ползотворно обучение все още трябва да се вземе предвид възрастта на птицата. Най-продуктивен е на възраст 8-10 месеца, все пак, и след това птиците податливи на обучение. Вълнистите папагалчета говорят доста тихо дрезгав глас. Първоначално уроци трябва да произнася думите с парливи писма, тъй като те са по-лесно да се произнася птици. Необходимо повторение на едни и същи думи, докато папагалът започва да ги рецитира ясно. Много важен е личният контакт с птицата.

Сега, че знаете как да изберем говоря папагал и можете допълнително да проучи тяхното обучение, както питомни птици по-способни да възпроизвеждат човешка реч. Всички думи са нежен глас, без да се променя тона. Най-добре е да копирате и папагали възприемат, и те са получили жените и детски гласове и удивителен фрази. Задръжте класове всеки ден е най-доброто за един човек. След като научи за отделни думи може да се премине към по-малки фрази. На този етап на обучение, вече е възможно да напиша няколко фрази на лентата и да им даде да слушам птиците. Ако го направите, след това до четири месеца папагал ще говорим.

Как да изберем мъжки?

Ако искате да си купите едно момче, ние ще ви покажем как да си изберем половинка. В ранна възраст лицето не разбира тънкостите на това е трудно да се направи избор. Но ако искате да вземете папагал двойката, тогава определено трябва да знаете кои сте – мъж или жена. Пол птици могат да бъдат идентифицирани по цвета на клюна Cere. Момчето в тези места кожата има всички нюанси от бледо синьо до тъмно синьо. При жените Cere цвят от лек крем до кафеникав оттенък. Но да се знае точно как да изберете вълнисти папагали трябва да вземат под внимание факта, че по време на сънна Женските могат да променят цвета си от кафяв цвят Cere до синьо. Обикновено 2-3 месеца всичко се връща към първоначалното си състояние.

Как да изберете чифт папагал?

Ако искате да си купите още една птица, как да изберете чифт папагал? Дали цвета на женската и й характер или не? В този случай, ако не възнамерявате да се размножават на птиците, цветът на женската не е важно, но най-добре е да си купите едно момиче по-млад. За това как да изберете вълниста папагалът вече сме говорили с вас. За да започнете да я постави в друга клетка и се поставя в близост. Оставете ги да се запознаят на разстояние и да свикнат един с друг.

След месец на секс жена може да бъде трансплантиран на мъжкия. Ако вашият папагал тих характер, а след това, че е желателно да вземем едно момиче със същата или пъргав женската си мъки. Папагалите са свикнали да живеят в пакет и в голяма компания, че е много по-забавно. Активни птици чифтосват бързо, както и избора на женския папагал започва да се грижи за нея. Той пръстите й пера и човка от храненето приятелка. Но той също така се случва, че няколко папагали не пасва на героите и те постоянно се биете. В този случай, трябва да седят папагали.

С цел да не се стои пред вас въпрос, как да си изберете един папагал двойка понякога е препоръчително да се закупят незабавно и мъжа и на жената. Този вариант е най-добре, ако собствениците често липсват у дома. Двете папагалите са забавни. Ако имате други живеят папагали – папагал избор вълниста може да зависи от видовете. Най-добре е да се разбираме помежду си вълнисти папагали и корели.

Ако имате у дома с малки деца, те трябва да се подготвят за появата на нов наемател. Ако папагалите са закупени по искане на детето, възрастният трябва също да се забравя, че основната тежест на грижите за домашните любимци ще падне върху тях. Въпреки, че папагалите са сравнително евтини, но изисква допълнителни разходи за поддръжка, хранене и грижи за тях. Препоръчително е да информира всички вътрешни правила на съдържание папагали.

Ние ви разказах за това как да изберете правилните папагали къде да ги купя и как да изберете мъжки папагала. Но това е само за придобиване на основни познания за птици. И след като реши проблема как да си изберете вълниста папагал ще трябва да се научат много, защото трябва да знаете какво можете да хранят птиците, когато те могат да бъдат освободени от клетката, която изисква подаване на папагали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − 1 =